Home » Klimaatverandering

Klimaatverandering

Gepubliceerd op 23 augustus 2019 15:06

Canadian Haida nation: "We do not inherit the earth from our ancestors, we borrow it from our children"

Het is een actueel onderwerp dat in de belangstelling staat en zorgt voor veel politieke discussie, de opwarming van de aarde. Dit is een probleem waarvoor volgens bijna alle klimaatwetenschappers de mens verantwoordelijk is. Als ik op onder andere mijn eigen Instagram account kijk, zie ik veel discussie ontstaan over dit onderwerp. Hieruit volgt mijn stelling, ik ben benieuwd naar jullie reacties!

 

@PolitiekNederland


De mens is hoofdverantwoordelijk voor opwarming aarde

Reactie plaatsen

Reacties

Lenn
4 maanden geleden

Dieren kappen geen bomen... de mens heeft het vermogen de aarde te beheren maar faalt.

Raaskalk
5 maanden geleden

Ben ik niet mee eens, de consensus die dit zogenaamd meent is helemaal niet zo als het lijkt, als je het artikel op Forbes leest zie je dat de consensus eigenlijk iets anders bedoeld en dat er heel veel wetenschappers zijn die het niet denken

David
5 maanden geleden

.

@CaseyKuilman
5 maanden geleden

De mens is eindverantwoordelijk voor deze piek in uitstoot, en die piek is verantwoordelijk voor het té instensief vasthouden van warmte & dus is de mens hoofdverantwoordelijke van de opwarming van de aarde.

A
5 maanden geleden

Je kunt niet langer negeren dat de mens weldegelijk de hoofdoorzaak is van klimaatverandering.
Natuurlijk schommelt de aarde zelf ook vaak in temperatuur, maar dan herstelt ze zichzelf altijd weer.
Zo ongeveer alle klimaatwetenschappers zijn het nu met elkaar eens dat door onze gigantische impact op de aarde er niet langer evenwicht is. De aarde kan zich niet meer herstellen en dat is onze schuld.

De statistieken zijn duidelijk. De cijfers liegen niet. De experts, die hun hele leven wijden aan dit vakgebied, zijn het erover eens.
En dan heb je alsnog van die sukkels die denken dat ze het beter weten.

timin
5 maanden geleden

lees hier allemaal reacties dat de aarde sowiewo al opwarmt, maar mensen hebben ben ik bang niet goed de stelling gelezen: HOOFDOORZAAK niet 100% verantwoordelijk....

S
5 maanden geleden

Zonder mensen warmt de aarde ook op of koelt de aarde af...

Julia
5 maanden geleden

Ik ben het eens.

Me hoi minoy
5 maanden geleden

Wie ja stemt heeft de big gay

Jeroen
5 maanden geleden

Ik houd het Kort.

We hadden de Minoan Warm Period, de Roman Climate Optimum, en de Medieval Warm Period, en nu wordt het weer een beetje warmer net als de vorige keren.

De Global warming petition project: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Oregon_Petition

En ja, er is klimaatverandering, maar de mens heeft amper tot geen effect op het klimaat.

Diego Rutgrink
5 maanden geleden

gewoon ff de statistieken kijken van voor de industriële revolutie en na de industriële revolutie zegt genoeg!

Per
5 maanden geleden

Er is sprake van klimaarverandering, maar NIET door toedoen van de mens, Het gaat om een natuurlijk cyclus, die door zeer geel gerenomeerde wetenschappers wordt uitgelegd en onderbouwd. De staat/regering creëeren een klimaatreligie door het zaaien vam angst bij de mensen en vooral kleine kinderen. Schande en erg jammer dat dit beeld wordt gecreëerd, terwijl dit onderdeel is van de cyclus die zichzelf al honderdduizenden jaren aan het herhalen is.. Een voorbeeld is de amazone die een grote vuurzee veroorzaakt. Dit is brandstichting en dit komt NIET door global warming, zelf vernomen van een vriend die daar al jaren woont. Dit heeft te maken met de economie en geld/inkomsten die hiermee zijn gemoeid. Helaas wordt dit wel zo aangenomen door vele mensen die zich hier niet in verdiepen.

Lieve mensen ga je aub eens verdiepen in vele materie die het tegendeel bewijzen en ook zeker door vele wetenschappers. Die 97% van alle wetenschappers is ook geen waarheid. Van de circa 33.000 wetenschappers die zijn gevraagd hebben er maar circa 3.000 aan deelgenomen waar maar circa 100 ‘onderzoeken’ zijn meegenomen in de studie hiernaar. N.b. Krijgen wetenschappers géén subsidie als zij niet aantoonde dat de opwarming van de aarde door de hoeveelheid Co2 c.q. mensen en hen uitstoot wordt veroorzaakt. Er wordt maar één beeld geschetst en gecreëerd, wat dus niet waar blijkt te zijn.

Zoey
5 maanden geleden

Zelfs als de mens er niet was zou de wereld opwarmen. Dat hebben we te danken aan de kleine ijstijd die aan z'n einde kwam. Voor die ijstijd zijn er al meerdere warme perioden geweest. Dus mensen die denken dat de hoofdreden voor klimaatverandering de mens is hebben overduidelijk te weinig eigen onderzoek gedaan.

C
5 maanden geleden

De mens is geen hoofdverantwoordelijke van het opwarmen van de aarde, omdat er elke zoveel jaar een opwarming van de aarde plaatsvind. Links geeft dit alleen de schuld aan de mens omdat hun dit een voordeel oplevert. Ook is het nog nooit hard bewezen dat de mens hier de oorzaak van is, totdat dit niet hard bewezen is geloof ik hier helemaal geen bal van.

Ruben
5 maanden geleden

Het klimaat zal altijd veranderen en dat doet het ook. Toch versterkt de mens dat effect EXTREEM. Dus om letterlijk de stelling te beantwoorden. De mens is dus voor merendeel verantwoordelijk.

Dingen zoals electrisch rijden zal niet helpen als we onze manier van electriciteit opwekken gaan aanpassen. Ik denk dat zonnepanelen voor een aantal huishoudens geen slechte optie is (ikzelf heb ook zonnepanelen) maar ook kernenergie zal een gigantische oplossing zijn. Vooral voor 'de minderbedeelden' (om het in nette woorden te zeggen) zou het helpen om toch op schone energie te wonen. Maar dit is een politieke discussie en veel partijen hebben andere belangen door dingen zoals stemrecht (zelfde verhaal met dingen zoals aow etc.). Daarom denk ik dat zo'n discussie als dit zeker wel zin heeft maar op dat gebied geen invloed zal uitoefenen.

Dus ik wil de discussie een andere kant opbrengen door het te hebben over wat wij persoonlijk kunnen doen. Er stond laatst in de volkskrant een heel artikel over wat we wel en niet moeten eten en hoe slecht het is. Zeker vlees en melkproducten zijn slecht (ikzelf ben vegetariër, alleen nog moeite met de melkproducten) maar wat (volgens mij, heb het artikel niet bij de hand) miste was dat ook voor dingen zoals soja producten het regenwoud wordt omgekapt. Daarom zou mijn advies zijn naar iedereen om dingen te maken zonder het vlees(vervanger) aardappelen en groente en ervoor te zorgen dat het een grote mix wordt. Zo zal je iets zoals soja niet missen.

Mijn laatste punt nog, vliegen. Ikzelf ben van mening dat we vliegen gewoon duurder moeten maken. Het is nu zo extreem goedkoop dat iedereen maar het vliegtuig pakt, wat zo slecht is voor het milieu.

Laat de discussie beginnen :)

Judith
5 maanden geleden

Het klimaat verandert altijd. Dit hoor ik enorm veel mensen zeggen en dat is helemaal waar. Er is echter heel wat anders aan de klimaatverandering die nu gaande is. Tijdens de miljarden jaren waarin klimaatverandering al bestaat heeft nog nooit zo'n snelle verandering plaatsgevonden, in ieder geval niet in de tijdsperiode waarin organismen als dieren en mensen bestaan. De hoeveelheid CO2 in de lucht is al weleens zo hoog geweest, maar op die momenten leefden er geen dieren. Daarnaast is het erg opvallend dat deze uitstootverhoging gepaard ging met de opkomst van de industriële revolutie in Europa en de VS. Dit wijdt er wel degelijk op dat de mens hoofdverantwoordeliik is voor klimaatverandering. Als we nu hier niks aan doen zitten we over een aantal decennia met grote problemen.

Ruben
5 maanden geleden

Klimaat verandert altijd, ook zonder invloed van de mens

Berend
5 maanden geleden

Ben het er zeker mee eens, ik snap wel dat mensen zich zorgen maken over kosten etc

Melvin
5 maanden geleden

De mens helpt mee, maar het klimaat zal niet stoppen met veranderen als wij als mensen alles zouden stoppen, wat van invloed kans zijn.

Zelfs als wij hoofdverantwoordelijk zijn, dan kunnen die miljarden beter besteedt worden, door middel van het investeren in innovatie en bijvoorbeeld bomen planten en de natuur een handje helpen. Denk aan bloemen planten ipv grasvelden of stenen, ook in oplossingen denken zoals kernenergie en niet aan (financiële)-belangen, zoals windenergie en zonne-energie.

Denk eens na, waarom zouden GroenLinks en Greenpeace kernenergie afwijzen terwijl dit de oh zo slechte CO2-uitstoot zou verminderen? Heel simpel, onwetendheid en belangen. Allebei hebben zij (voornamelijk) financiële-belangen bij zonne- en windenergie.

Ga eens kritisch naar de pro- en tegenstanders kijken en dan kom je er achter dat het genuanceerde ligt dan jij denkt.

P.s. Ik was een klimaatactivist tot ik mij dieper ging verdiepen. Word wakker!

Pim
5 maanden geleden

Daar gaan we weer met de 97 procent van de wetenschappers onzin. Hier deden 1000 wetenschappers aan mee. 45 hiervan zeiden dat de mens verantwoordelijk is. Die 45 hebben ze eruit gepakt en daar 97 procent van gemaakt. Iets met creatief boekhouden. Maar blijf vooral allemaal geloven hierin. Zij hebben een leuke mythe bedacht om totale controle te krijgen.

Youri Rinsema
5 maanden geleden

Kan jij mij vertellen waar je dit hebt gehoord?

Niels
5 maanden geleden

@youri staat in de paper van het onderzoek waar de media altijd naar verwijst, bij de onderzoeksopzet.

C
5 maanden geleden

Zou iemand mij een linkje van deze "paper" kunnen doorsturen.

Felix de Pruijssenaere
5 maanden geleden

Ik denk niet dat de mens hoofdverantwoordelijk is voor de de opwarming van de aarde. Ik denk wel dat de mens een invloed heeft op klimaatverandering, maar windmolens en zonnepanelen zijn niet de oplossing. Ik denk dat je beter ontbossing tegen kan gaan en meer bomen moet planten. In plaats van windmolens denk ik dat kerncentrales veel beter zijn.

Sebastiaan Bergwijn
5 maanden geleden

ook forum kiezers moeten inmiddels wel door hebben dat het klimaat veranderd, hun partij zegt dit ook gewoon. het gaat idd om hoeveel impact de mens heeft. ik denk zelf heel veel, ook als 97% van de wetenschappers dit zegt

Bert
5 maanden geleden

Het klopt dat het Klimaat altijd al is veranderd, maar dat is nooit zo snel gegaan als nu. In de laatste eeuw is de gemiddelde temperatuur met een graad gestegen. Dat lijkt niet veel, maar het heeft een grote invloed. Er zijn talloze onderzoeken naar gedaan en het meerendeel van de wetenschapper is het er over eens dat klimaatverandering bestaat en dat de mens daar een grote invloed op heeft. Het is onzin om dat nu nog te ontkennen.

Paul
5 maanden geleden

Juistem dat is m. Er moet echt een soort wake-up call komen waarin iedereen vertelt moet worden hoe de vork daadwerkelijk in de steel zit en dat we moeten veranderen 🙃

Bob
5 maanden geleden

Voor de mensen die zeggen: "het klimaat verandert al jaren". Je hebt gelijk. Maar dat is het punt niet, de mens is verantwoordelijk voor het versnellen van de verandering. Voorheen duurde het honderden jaren om het temperatuur te bereiken wat wij in slechts decennia doen.

Sjoerd
5 maanden geleden

Het klimaat verandert al jaren.

Youri Rinsema
5 maanden geleden

Dat klopt. Maar de mens versnelt dit proces en dat is waar het probleem ligt.

Tim de Graaf
5 maanden geleden

Oneens

Youri Rinsema
5 maanden geleden

En waarom?